Mødedato: 09.09.2003, kl. 15:00

Orientering om Evaluering af Projekt Brugerinddragelse, Systematik og Tværfaglighed (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

Orientering om Evaluering af Projekt Brugerinddragelse, Systematik og Tværfaglighed (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

Økonomiudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 9. september 2003

 

 

 

J.nr.             ØU 290/2003

 

 

7.                   Orientering om Evaluering af Projekt Brugerinddragelse, Systematik og Tværfaglighed (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

 

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget over for Økonomiudvalget anbefaler at tage Evalueringen af Projekt Brugerinddragelse, Systematik og Tværfaglighed til efterretning.

 

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning i mødet den 13. august 2003

Punktet blev udsat.

 

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning i mødet den 20. august 2003

Kontorchef Henrik Dencker deltog under punktets behandling.

Indstillingen blev tiltrådt.

 

Økonomiforvaltningen i ndstiller,

 

"at Økonomiudvalget tager indstillingen til efterretning"

 

 

RESUME

Økonomiudvalget tildelte april 2001 Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen 860.500 kr. fra Borgerservicepuljen til gennemførelse af Projekt Brugerinddragelse, Systematik og Tværfaglighed samme år, jfr. j.nr. ØU 98/2001. Med Økonomiforvaltningens accept blev de tildelte projektmidler overført til anvendelse i 2002, idet det ikke var muligt at skaffe kvalificerede undervisere til projektgennemførelse i 2001.

 

Projektudskydelsen til 2002 var ensbetydende med tidssammenfald med forvaltningens bydelstilpasning og omstrukturering af handicapcentre, hvilket nødvendiggjorde en mindre justering af deltagermålgruppen til forvaltningens 15 voksenteam og 4 rådgivningscentre, i alt ca. 617 medarbejdere. Samtlige voksenteam og rådgivningscentre gennemførte projektet i 2002.

 

Der er foretaget afsluttende intern evaluering af projektet maj - juli 2003 på basis af deltagerevalueringer af kursus- og projektdeltagelsen samt skriftlige tilbagemeldinger fra teamene om procesresultater i f.m. status- og handleplansarbejdet.

 

SAGSBESKRIVELSE

Formål og mål

Projektets formål var - via målrettet efteruddannelse og vurdering af egen praksis - at støtte medarbejdere med direkte brugerservice og brugerassistance i at videreudvikle og prioritere arbejdsmetoder og -rutiner, der hviler på brugerinddragelse, systematik og tværfaglighed. Målet med projektet var udvikling og forbedring af forvaltningens borgerservice.

 

Elementer og faser

Projektet har omfattet følgende aktiviteter:

 

q       orienterings- og dialogmøder,

der blev gennemført inden projektstart med deltagelse af teamcheferne for voksenteamene og rådgivningscentrene, de 2 undervisere og medarbejdere fra 2. kontor, der er projektejer. Formålet med dialogmøderne var, dels at præsentere projektet, dels at involvere og engagere teamcheferne i projektet, dels at skabe mulighed for dialog og aftaler m.h.p. optimering af projektplanlægningen og sikringen af proces og resultater.

 

q       teamforberedelse inden kursusforløbet,

hvor teamene skulle gøre status over hvordan brugerinddragelse, systematisk sagsarbejde og tværfaglighed indgik i deres daglige praksis og brugerservice. Status skulle udarbejdes skriftligt og sendes til underviserne og 2. kontor før kursusdeltagelsen.

 

q       teamdeltagelse i 2 sammenhængende kursusdage

om temaerne brugerinddragelse, systematisk sagsarbejde og tværfaglighed. Kursusforløbet var teambaseret og programmet skulle, så vidt det var muligt, tage afsæt i det enkelte teams konkrete beskrivelse af praksis og udviklingsbehov. Samtidig skulle kursusforløbet resultere i aftale om handleplan for de arbejdsmetoder og -rutiner, som det enkelte team ønskede at fremme, styrke eller ændre.

 

q       teampraktisering af handleplanen.

 

q       evaluering og opfølgning,

lokalt og centralt.

 

Evaluering

Metode:

q       deltagerevalueringer af kursusforløbene via besvarelse af projektrelateret evalueringsskema, der blev udleveret på kursusdagene og som udover gængse undervisningsspørgsmål også indeholdt spørgsmål, der kunne give en pejling om teamenes vurdering af udviklingsbehov og kursusudbytte i f.t. daglig praksis

q       deltagerevaluering af praksiseffekt via spørgeskemaundersøgelse et 1/2 år efter at de sidste kursusforløb var gennemført

q       teamenes procesresultater mht. projektforberedelse og udarbejdelse af handleplan.

 

Konklusion:

q       overvejende deltagertilfredshed med kursusdagene, m.h.t. både indhold og formidling

q       overvejende deltagertilslutning m.h.t. at undervisningen havde bidraget til udviklingen af teamets arbejdsmetoder og rutiner

q       moderat deltagertilslutning til at projektdeltagelsen havde bidraget til udviklingen af teamets arbejdsmetoder og rutiner

q       at en del team ikke honorerede proceskravene om skriftlig forberedelse og opfølgning i f.m. kursusdagene, specielt hvad angik udarbejdelse af handleplan for den efterfølgende egenproces

Projektet har tillige bibragt erfaringer med kompetenceudviklingstilbud, der kombinerer kursusdeltagelse med egenprocesser og med deltagerinddragelse i projektplanlægning.

 

Resultaterne fra teamenes projektforberedelse og projektopfølgning har endvidere vist, at lederrollen som proces- og udviklingsformidler generelt bør styrkes og indgå som tema i forvaltningens ledelsesudviklingsprogram.

 

MILJØVURDERING

Ingen konsekvenser

 

ØKONOMI

Projektregnskab

Betaling for de eksterne konsulenters undervisning, mødedeltagelse m.m.

766.000

Betaling for forplejning, materialer, leje af eksterne lokaler s amt skønnet udgift til forbrug af egne lokaler og interne konsulenttimer

575.633

Udgifter i alt kr.

1.341.633

Tildelte midler fra Borgerservicepuljen

 860.500

Egenfinansiering

 481.133

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

 

HØRING

Ingen

 

BILAG

·        Evaluering af Projekt Brugerinddragelse, Systematik og Tværfaglighed Juli 2003.

 

 

Grethe Munk                     /                     Torben Brøgger

 


Til top