Mødedato: 09.04.2024, kl. 15:30
Mødested: Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

Byggeri Københavns arbejdsprogram for 2024

Se alle bilag
Koncernenhederne i Økonomiforvaltningen udarbejder årligt arbejdsprogrammer mhp. at fastlægge fokusområder og indsatser for det kommende år. Økonomiudvalget forelægges med denne sag arbejdsprogram 2024 for Byggeri København. Arbejdsprogrammet afspejler koncernenhedens strategiske fokus og mål for 2024.

Indstilling

Økonomiforvaltningen indstiller over for Økonomiudvalget:

  1. at Byggeri Københavns arbejdsprogram 2024, jf. bilag 2, tages til efterretning.

Problemstilling

Byggeri København (ByK) løser opgaver i stor skala på tværs af forvaltningerne og arbejder løbende på at få en bedre forståelse for forvaltningernes behov. Mængden af driftsopgaver er stor, og arbejdsprogrammet sætter derfor en ramme og et fokus for udviklingsarbejdet i ByK.

Endvidere har arbejdsprogrammerne til formål at skabe transparens overfor forvaltningerne ift. brug af ressourcer i koncernenhederne og imødekomme forvaltningernes behov på enhedernes forretningsområder. Arbejdsprogrammet blev den 10. januar 2024 præsenteret for Økonomikredsen og den 25. januar 2024 for Kredsen af administrerende direktører.

Løsning

ByK er som Københavns Kommunes (KK) bygherre ansvarlig for at styre planlægning, udførelse og overdragelse af byggeri inden for de politisk bestemte rammer. Som en professionel partner spiller ByK aktivt ind med erfaringer og kompetencer både før, under og efter byggeriet.

ByK’s arbejdsprogram for 2024 afspejler en ambition om at skabe transparens og tillid gennem fortsat fokus på rettidig og proaktiv dialog med samarbejdspartnere, leverandører, brugere og borgere. ByK ønsker at fastholde et bæredygtigt fokus og at fremme den grønne omstilling gennem bæredygtige løsninger.

Samtidig har de seneste år vist et behov for, at ByK som offentlig bygherre kan agere agilt i et hurtigt skiftende marked. Det stiller krav til transparens, innovationskraft, nytænkning og tværgående samarbejde.

Strategiske mål

ByK arbejder ud fra fire overordnede strategiske mål, som danner rammen for arbejdsprogrammet for 2024: 

  1. At levere det rette byggeri til lavest mulig pris. Det indebærer, at vi opfylder KK’s politikker og mål for byggeri samtidig med, at der sikres optimerede og omkostningseffektive løsninger.
    • Iværksætte analyse med fokus på budgetoverholdelse og risikostyring i det enkelte projekt. Derudover vil analysen have fokus på bedre at kunne agere inden for måltalsstyringen.
  2. At fremme grøn omstilling gennem bæredygtige løsninger ved at være en aktiv part i dialogen om anvendelsen af kommunens kvm., byggeriets miljøaftryk og i den grønne omstilling i branchen.
    • ByK vil bl.a. bidrage til samarbejde med kommunens centrale aktører for strategiske indsatser indenfor bæredygtigt byggeri.
    • Arbejde for at kommende bygningsreglementskrav til CO2-fortrængning og DGNB Guld certificering prissættes og indarbejdes i kommunens anlægsprojekter.
  3. At vi kommer tættere på vores samarbejdspartnere ved at følge de skiftende markedsvilkår tæt og forventningsafstemme både i og uden for kommunen for øget transparens og tillid.
    • Her vil ByK bl.a. arbejde for at sikre tidlig dialog med forvaltningerne for at sikre afdækning af behov og understøtte fleksible løsninger.
    • Sikre løbende og kontinuerlig tilpasning af den overordnede udbudsstrategi i forhold til det aktuelle marked, de politiske mål og krav til byggeriet. 
  4. At sikre kvalitet og dialog med brugere og borgere ved at styrke organisationens evne til at varetage både projektnær kommunikation og en god og veltilrettelagt borgerdialog.
    • Her vil ByK bl.a. arbejde med en øget professionalisering af arbejdet med kommunikation og dialog på projektniveau gennem kompetenceløft af den enkelte samt den samlede organisation.
    • Fokus på proaktiv kommunikation på sociale medier og i pressen i samarbejde med relevante aktører. 

Arbejdsprogrammet indeholder under de fire overordnede strategiske mål 12 konkrete initiativer og indsatser, som understøtter denne udvikling.

Økonomi

Der er ingen økonomi forbundet med denne indstilling.

Videre proces

ByK arbejder videre med arbejdsprogrammets fokusområder og indsatser.

Søren Hartmann Hede        /Nanna Westerby Jensen 

Beslutning

Dagsordenspunkt 2: Byggeri Københavns arbejdsprogram for 2024 (2024-0032351)

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 9. april 2024

Direktør i Byggeri København, Mette Kilde Corfitzen, var til stede under punktets behandling, af hensyn til sagens oplysning.

Indstillingen blev taget til efterretning uden afstemning.
Til top