Mødedato: 08.08.2006, kl. 15:15

Overflytning og frigivelse af midler til busfremkommelighed (Teknik- og Miljøudvalget)

Overflytning og frigivelse af midler til busfremkommelighed (Teknik- og Miljøudvalget)

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 8. august 2006

 

 


J.nr. ØU 270/2006

 

22. Overflytning og frigivelse af midler til busfremkommelighed (Teknik- og Miljøudvalget)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Teknik og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at  samtlige 11,283 mio. kr. jf. BR 299/06 reserveres til busfremkommelighedsprojekter, hvoraf 6,75 mio. kr. anvendes i 2006 med en tilsvarende medfinansiering fra Hovedstadens Udviklingsråd

at  de resterende 4,533 mio. kr. reserveres til ombygning af Nørrebrogade i 2007 uden medfinansiering fra Hovedstadens Udviklingsråd

at  der gives en anlægsbevilling på netto 6,75 mio. kr. under Vej & Parks anlægsramme (konto 2.22.3, Vejanlæg) til gennemførelse af 14 punktprojekter samt en opgradering af 48 A-busstoppesteder som beskrevet som en udgiftsbevilling på 13,50 mio. kr. og en indtægtsbevilling på 6,75 mio. kr.

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 21. juni 2006

Anbefalet.

                     

Jesper Schou Hansen (V) og Karin Storgaard (O) afgav følgende bemærkning: "Venstre og Dansk Folkeparti er tilhænger af busfremkommelighed, men imod nedlæggelsen af p-pladserne."

 

Lotte Thiim Bertelsen (F), Jette Gottlieb (Ø) og Winnie Berndtson (U) afgav følgende bemærkning: "Winnie Berndtson, SF og Enhedslisten mener ikke, at penge til busfremkommelighed skal bruges på etablering af parkeringspladser til chaufførbiler, som det er tilfældet i projekt 8, Tingbjergsløjfen".

 

 

 


Økonomiforvaltningen indstiller:

 

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

 

"Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form, idet Økonomiudvalget dog forudsætter, at eventuelle merudgifter afholdes indenfor Teknik- og Miljøudvalgets ramme."

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 8. august 2006

Anbefalet.

Venstre og Dansk Folkeparti videreførte deres protokolbemærkning fra Teknik- og Miljøudvalgets møde.

Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten videreførte også deres protokolbemærkning fra Teknik- og Miljøudvalgets møde.

 

 

Behandling: Borgerrepræsentationen.

 

 

RESUME

Borgerrepræsentationen godkendte den 18. maj 2006 (BR 299/06), at der reserveres 11,283 mio. kr. til busfremkommelighed i 2006 svarende til i alt 23,783 mio. kr. inklusive samfinansiering på 50% fra Hovedstadens Udviklingsråd.

 

Da der erfaringsmæssigt kan forbruges i størrelsesorden 2,5 mio. kr. til anlægsarbejder per måned per projekt – og midlerne reelt først er tilgængelige omkring 1. september (tidligst efter BR mødet den 31. august 2006) vurderes det muligt at realisere i størrelsesorden 13,5 mio. kr. i 2006, hvoraf halvdelen forventes finansieret af HUR. 

 

Derfor foreslås 4,533 mio. kr. reserveret til busfremkommelighed i 2006 anvendt til busfremkommelighedsprojekter i 2007, herunder en ombygning af Nørrebrogade.

 

Punktprojekter 2006 omfatter gennemførelse af i alt 14 projekter som led i forbedring af busfremkommeligheden i enkelte kryds og på afgrænsede strækninger rundt omkring i byen. Ventetiden for busserne i signalanlæggene vurderes at kunne reduceres med ca. 40% og de lokale problemer for buschaufførerne vil blive reduceret væsenligt.

Punktprojekterne medfører følgende konsekvenser for parkeringen:

Der nedlægges i alt 30 parkeringspladser i projekt 5 (Strandvejen), hvor der ikke er betalingsparkering.

I projekt 15 (Chr. IX´s gade) nedlægges 2 parkeringspladser i vestsiden af Chr. IX´s Gade, mens der opstår 15-20 nye parkeringspladser i Chr. Bernikows Gade. Området er kategoriseret rød parkeringszone og det vil derfor samlet medføre øget provenu for parkeringen. De øvrige projekter er uden konsekvenser for parkeringen.

Opgradering af 48 A-busstop omfatter opsætning af 12 brede læskærme, model Direct og 37 smalle læskærme, type 1200 (begge typer - AFA  JCDecaux) samt 36 nye affaldskurve, model Københavnerkurven (Veksø A/S) og 2 nye bænke.  Der forventes ikke øgede driftsudgifter som konsekvens af projekterne.

 

Anlægsarbejderne planlægges udført i perioden september til november måned.

 

Arbejdet gennemføres i et samarbejde mellem Hovedstadens Udviklingsråd og Københavns Kommune, hvor udgifterne deles med 50% til hver part. Hovedstadens Udviklingsråd nedlægges ved årsskiftet 2006-07, hvorfor den hidtidige finansiering herfra bortfalder.

 

Hvis projekterne mod forventning ikke alle kan gennemføres i 2006 og der sker forsinkelser vil projekt 1, 2, 4, 5, 13,14,15 som er de 7 første prioriteter af punktprojekter først blive gennemført mens de resterende 7 anden prioriteter vil blive gennemført i videst muligt omfang. Tilsvarende vil der blive prioriteret i opgradering af A-busstop, hvis tidsplanen uforsætligt skrider.


 

Til top