Mødedato: 07.09.2004, kl. 15:00

Indstilling om "Etape 2 - Vurdering af ændret ressortfordeling og forvaltningsstruktur i Københavns Kommune

Indstilling om "Etape 2 - Vurdering af ændret ressortfordeling og forvaltningsstruktur i Københavns Kommune

Økonomiudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 7. september 2004

 

 

 

J.nr.             ØU 298/2004

 

 

6.                   Indstilling om "Etape 2 - Vurdering af ændret ressortfordeling og forvaltningsstruktur i Københavns Kommune

 

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen anbefaler over for Økonomiudvalget:

 

at Økonomiudvalget tiltræder følgende temaer til analyse i projektets etape 2:

·        Tværgående styringsopgaver og ledelsesprocesser i Københavns Kommune, herunder strategisk planlægning/byudvikling, økonomi, IT og personale

·        Børne- og ungeområdet

·        Fysisk planlægning, kommune- og lokalplaner samt miljøplaner

·        Tilbud til ældre, handicappede og psykisk syge

·        Integration

 

at Økonomiudvalget giver Økonomiforvaltningen bemyndigelse til at igangsætte udbud af ovennævnte 5 analyser og efter forelæggelse for 7 direktørkredsen at vælge konsulenter til løsning af opgaven. Udgifterne hertil afholdes inden for Økonomiudvalgets økonomiske ramme.

 

at Økonomiudvalget tager til efterretning, at Økonomiforvaltningen igangsætter et projekt til udmøntning af regeringens strukturreform i samarbejde mellem forvaltningerne jf. bilag 1.

 

 

RESUME

I forlængelse af Økonomiudvalgets beslutning af 20. april 2004 ØU 124/2004 foreligger nu ekstern konsulentrapport "Foranalyse af snitfladeproblemer i forvaltningsstruktur og opgavefordeling".

I overensstemmelse med ØU´s beslutning fremlægger Økonomiforvaltningen hermed en indstilling om næste etape af projektet om vurdering af ressortfordeling i Københavns Kommune ved udbud til eksterne konsulenter.

MUUSMANN indikerer en række problemstillinger i forbindelse med snitfladerne mellem forvaltningerne og angiver en række temaer, som bør undersøges dybere i næste etape af projektet. De kommende analyser skal be- eller afkræfte MUUSMANN´s vurderinger og fremkomme med løsningsmodeller, som skal indgå i en samlet beslutning om kommunens fremtidige forvaltningsstruktur med evt. ikrafttrædelse pr. 1. januar 2006.

 

MUUSMANN´S vurdering har været drøftet i projektets styregruppe bestående af de syv administrerende direktører og styregruppen anbefaler, at følgende temaer gøres til genstand for 5 dybdegående konsulentundersøgelser som led i projektets 2. etape:

 

Anbefalede analysetemaer:

·        Tværgående styringsopgaver og ledelsesprocesser i Københavns Kommune, herunder strategisk  planlægning/byudvikling, økonomi, IT og personale

·        Børne- og ungeområdet

·        Fysisk planlægning,  kommune- og lokalplaner samt trafik- og miljøplanlægning

·        Tilbud til ældre, handicappede og psykisk syge

·        Integration

 

Begrundelser for valg og fravalg vil blive givet i sagsfremstillingen.

 

Regeringen indgik i juni 2004 aftale med Dansk Folkeparti om den nye kommunale struktur. Som konsekvens af aftalen skal Københavns Kommune forberede en række opgave- og personaleflytninger i årene 2005 til 2007. Økonomiforvaltningen anbefaler derfor over for Økonomiudvalget at koble de to strukturprocesser sammen, så forberedelsen og gennemførelsen af den kommunale strukturreform koordineres med forvaltningsstrukturprocessen. Der etableres en projektorganisation mellem forvaltningerne med udgangspunkt i den allerede etablerede struktur omkring forvaltningsstrukturprojektet, som skal sikre koordinering og tværgående sammenhæng i overvejelserne om ændringer i kommunens struktur.

 

På baggrund af drøftelserne af konsulentanalyserne i de politiske udvalg og de ændringer der sker i kommunens opgaveportefølje som følge af kommunalreformen udarbejdes forslag til principper for en forvaltningsreform i Københavns Kommune.

 

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Økonomiudvalget behandlede 20. april 2004 indstilling Behov for ny styreform i Københavns Kommune? Redegørelse om kommunale styreformer ØU 124/2004. Heri indgik igangsættelsen af en foranalyse af behovet for en ændret forvaltningsstruktur og ressortfordeling med udbudsrunde til ekstern leverandør. Kommissoriet beskriver projektets etaper(se bilag 2), hvor 1. etape er en screening af snitfladeproblematikker og 2. etape er videre analyser af identificerede snitfladeproblematikker med henblik på at opstille løsningsforslag, der skal indgå i de videre drøftelser af den fremtidige forvaltningsstruktur.

Udbuddet af 1. etape blev vundet af MUUSMANN Research & Consulting. MUUSMANN har udarbejdet rapporten over sommeren 2004 på baggrund af et stort antal kvalitative interviews med det formål at identificere særligt væsentlige snitfladeproblemstillinger. Rapporten er tidligere udsendt til Økonomiudvalget.  MUUSMANN´s vurdering af snitfladeproblematikker er vurderet ud fra deres hensigtsmæssighed i et bruger-/borgerperspektiv, i et effektivitetsperspektiv og i et demokratiperspektiv. MUUSMANN vurderer, at snitfladeproblematikkerne er af en rækkevidde og betydning, at de selvstændigt bør indgå i overvejelserne om den fremtidige struktur.

 

På baggrund af MUUSMANN rapporten har styregruppen drøftet igangsættelse af projektets etape 2 med dybdegående analyser af de identificerede snitfladeproblemer.

 

MUUSMANN rapporten

MUUSMANN vurderer, at der er en række snitfladeproblematikker, som leder frem til følgende 8 analysetemaer til videre analyse. De gennemgås kort i det følgende:

 

Etablering af en tværgående direktionsmodel(MUUSMANN s. 97)

Etablering af en tværgående direktionsmodel vil ifølge rapporten skabe bedre mulighed for helhedsorienterede og sammenhængende indsatser i kommunen. Det anbefales at igangsætte en nærmere undersøgelse af mulighederne for etablering af tværgående direktionsmodel med enhedsforvaltning med en kommunaldirektør, som har det overordnede ansvar for økonomistyring, IT og personalepolitik.

 

Digital forvaltning(MUUSMANN s. 99)

Der foreslås undersøgelser af muligheder for ændring af borgerbetjening ved indførelse af egenforvaltning og selvbetjening, samt mere tværgående samarbejde mellem forvaltninger ved brug af IT løsninger.

 

Personaleområdet(MUUSMANN s. 106)

Snitfladerne på personaleområdet skaber ifølge rapporten en uensartethed i forhold til administration og udvikling, rekruttering og fastholdelse af medarbejdere. Det foreslås, at der foretages analyser af mulighederne for samling af opgaverne i en ny struktur.

 

Mobilitet som kulturudvikler(MUUSMANN s. 102)

Rapporten fremhæver, at det er problematisk at mange medarbejdere arbejder i samme forvaltning i mange år. Det foreslås at iværksætte en "kulturanalyse" og indføre en rotationspolitik til øget mobilitet blandt medarbejderne.

 

Servicecentre – organisering og styring(MUUSMANN s. 98)

Der foreslås en række modeller for organisering og styring af de eksisterende servicecentre samt modeller for udbygning af servicecentrene til at omfatte hele byen i forlængelse af rapportens modelforslag.

 

Distriktsstrukturen(MUUSMANN s. 108)

Knytter sig hovedsagelig til forslaget om at skabe en ensartet administrativ struktur.

 

Tilpasning af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen(MUUSMANN s. 108)

Rapporten fremhæver behovet for en tilpasning af FAF størrelsesmæssigt og indholdsmæssigt ud fra et ønske om at tilpasse alle kommunens forvaltninger til omtrent samme størrelse og økonomiske tyngde. Rapporten fremhæver en lang række snitfladeproblematikker på FAF´s område, herunder delingen af hjemmehjælpsopgaven for henholdvis ældre, handicappede og psykisk syge og delingen af børn over 6 år i UUF og under 6 år i FAF. Samtidig fremhæves ændringerne af beskæftigelsesområdet i forbindelse med regeringens strukturreform. En gennemgående kritik er, at der med snitfladerne skabes uensartet serviceniveau og manglende sammenhæng for borgerne.

 

Særlige tilbud på børn- og ungeområdet(MUUSMANN s. 100)

Der identificeres snitfladeproblematikker, som relaterer sig til samarbejdet mellem UUF og FAF, hvor der ikke skabes de bedst mulige og sammenhængende forløb mellem tilbudene til børn og unge og tilbudene over for vanskeligt stillede børn. Rapporten anbefaler en samling af børne- og ungeområdet i en forvaltning, og det foreslås at iværksætte videre analyser i forhold til tilbudene til børn og unge med særlige behov.

 

Planlægningsområdet(MUUSMANN s. 103)

Der påpeges en række snitfladeproblematikker i ansvarsfordelingen for overordnet kommuneplanlægning i ØU og lokalplanlægning i BTU. Samtidig peges på snitfladerne til de kommende regioner. Det foreslås at analysere videre på, hvordan opgaven placeres bedst organisatorisk ud fra et hensyn til borgerne og ud fra et overordnet strategisk planlægningshensyn.

 

Erhverv og beskæftigelse(MUUSMANN s.104)

Rapporten oplister en række konsekvenser af Regeringens aftale om strukturreform, som kræver nærmere analyse i forhold til kommunens strategiske muligheder og muligheder for at nytænke snitflader inden for integration, jobskabelse og erhverv.

 

Miljøområdet(MUUSMANN s. 103)

MUUSMANN finder, at en eventuel udskillelse af Københavns Energi giver anledning til at vurdere MFF´s reducerede volumen. Dette vurderes i forhold til eventuel udskillelse/partnerskaber i KE.  Rapporten beskriver en række snitflader til BTF og SUF og det anbefales at skabe en større helhedsorientering i den overordnede planlægning på områderne trafik, miljø, støj, affald og byggeområdet. Det  giver anledning til en række overvejelser om miljøområdets organisatoriske placering.

 

Interessentanalyse(MUUSMANN s. 101)

Det er MUUSMANNs opfattelse, at snitfladerne burde undersøges i en bredere gruppe af brugere og samarbejdspartnere

 

Styregruppens vurdering af analysetemaer

Styregruppen har drøftet de snitfladeproblematikker og indikatorer, som rejses i rapporten fra MUUSMANN. Styregruppens vurdering er, at udvalgte af disse bør underkastes dyberegående analyser, som bl.a. kan afklare uklarheder i MUUSMANN´s analyse.

 

De videre analyser og drøftelser heraf vil danne grundlag for nærmere drøftelser af principper for en fremtidig forvaltningsstruktur. I det følgende gives i skemaform en tematisk oversigt over valg og fravalg af analysetemaer. 

 

 

MUUSMANN

Analysetema samles under:

Etablering af en tværgående direktionsmodel

1. Tværgående styringsopgaver og ledelsesprocesser i Københavns Kommune, herunder strategisk planlægning/byudvikling, økonomi, IT og personale

Digital forvaltning

Personaleområdet

Mobilitet som kulturudvikler

Erhverv og beskæftigelse

Servicecentre – organisering og styring

Anbefales ikke, indgår særskilt i arbejdet med strukturreformen

Distriktsstrukturen

Anbefales ikke, afventer evt. ny struktur

Tilpasning af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen

2. Børne- og ungeområdet (normal området/specialtilbud)

 

3. Tilbud til ældre, handicappede og psykisk syge

 

Særlige tilbud på børn- og ungeområdet

Planlægningsområdet

4. Fysisk planlægning,  kommune- og lokalplaner samt trafik- og miljøplanlægning

 

Miljøområdet

 

5. Integration[1]

Interessentanalyse

Det forudsættes, at de dyberegående analyser involverer en bred kreds af interessenter

 

 

Præmisser for videre analyser

Kommissorier for de enkelte analyseområder er vedlagt som bilag 3. Kommissorierne færdiggøres i samarbejde med forvaltningerne efter drøftelsen i Økonomiudvalget. I kommisorierne fastlægges de nærmere præmisser for analyserne. Analyserne skal overordnet vurdere snitfladerne ud fra hensyn til:

 

·        effektivitet i opgaveløsningen

·        bedst mulig service over for borgerne, herunder så vidt muligt kun én indgang til kommunen,

·        brugerinddragelse/-indflydelse, mv.

·        sikring af nærdemokratiet og borgerinddragelse

·        koordinering af opgaver på tværs af forvaltningsgrænser

·        at tilstræbe helhed og sikring af faglighed hos medarbejdere samt udvikling i opgaveløsningen

·        strukturreformens gennemførelse og betydning i ressortfordelingen

 

Sikring af faglighed/udvikling i opgaveløsningen samt hensynet til strukturreformens gennemførelse er en tilføjelse i forhold til projektets kommissorium på baggrund af MUUSMANN´s vurderinger.

 

Kommissorierne søger ligeledes at lægge op til en bredere vurdering af hensigtsmæssigheder og uhensigtsmæssigheder således at forstå, at undersøgelsen skal vurdere både fordele og ulemper ved den nuværende struktur og fordele og ulemper ved de foreslåede løsningsmodeller, nye snitfladeproblematikker mv. Analysen skal inddrage væsentlige interessenter på områderne.

 

Analyserne skal endvidere undersøge årsagerne til eventuelle uhensigtsmæssige snitflader, herunder om problemerne eksempelvis er relateret til strukturelle, processuelle eller kulturelle forhold.

 

Beskrivelsen af mulige løsningsforslag forudsættes at forholde sig eksplicit til, hvorvidt løsningsforslagene af identificerede snitflader kan gennemføres indenfor hhv. den eksisterende styreform eller inden for styrelsesloven.

 

Forvaltningernes 7 administrerende direktører er styregruppe for projektet. Under styregruppen nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra forvaltningernes direktioner. Økonomiforvaltningen varetager formandskab og sekretariatsfunktion.

 

1.Tværgående styringsopgaver og ledelsesprocesser i Københavns Kommune, herunder strategisk  planlægning/byudvikling, økonomi, IT og personale

Det er styregruppens anbefaling, at der på baggrund af MUUSMANN´s vurderinger opstilles et analysetema, som ser på mulighederne for at løse tværgående styringsopgaver og ledelsesprocesser i Københavns Kommune, herunder strategisk  planlægning/byudvikling, økonomi, IT og personale.

 

De strategiske opgaver relaterer sig til at undersøge mulighederne for at skabe sammenhængende planlægning af byudvikling herunder boligudbuddet, infrastruktur, arbejdspladser, gode rammebetingelser for erhvervslivet og kvalifiseret arbejdskraft, kulturudbuddet og kommunale servicetilbud, som kan skabe mulighed for at sikre Københavns Kommunes styrkepositioner i en ny regional struktur.

 

MUUSMANN rapporten fremhæver at det virker hæmmende for den tværgående styring at der ikke kan gennemføres prioriteringer af de faglige områder. Ifølge rapporten er det med til at forringe den politiske beslutningskraft.

 

MUUSMANN rapporten peger på fraværet af fælles økonomistyringsmodeller og rapporteringssystemer og manglende mulighed for at gennemføre prioriteringer på tværs af fagområderne, fælles IT-løsninger, fraværet af fælles personalepolitikker, der skaber følelsen af at være ansat i fagforvaltningen og ikke i kommunen og endelig peger rapporten på en lang række uudnyttede fordele i at samle disse funktioner under én struktur.

 

MUUSMANN rapporten beskriver flere eksempler, som samlet set kan give anledning til en tilgang til analysen på 3 niveauer af

1.      hvilke faglige områder bør indgå i den strategiske planlægning af Københavns Kommunes udvikling

2.      hvorledes styrkes mulighederne for tværgående prioritering og styring

3.      de politiske arbejdsformer- og vilkår, fx aftalesystemet, den politiske kultur, politikernes arbejdsbetingelser mv., herunder samspillet mellem topledelserne og den politiske ledelse

 

Analysen skal bl.a. tage afsæt i barrierer for helhedsorientering og tværgående prioritering samt pege på de sagsområder, som bør være sammenhængende for at sikre et hensigtsmæssigt grundlag for den overordnede udvikling, prioritering og styring i en kommune af Københavns Kommunes størrelse.< /o:p>

 

2. Børne- og ungeområdet

Det anbefales at tage udgangspunkt i hvordan der sikres en god betjening af brugergrupperne, herunder hvordan der kan skabes et sammenhængende forløb for børn og unge samt at indsatsen for udsatte børn og unge kan styrkes. Analysen fokuserer således også på snitfladeproblemstillinger mellem FAF´s og UUF´s områder i forhold til Børne- og Ungeområdet, herunder vurderes mulighederne for en samling af opgaven.

 

3. Tilbud til ældre, handicappede og psykisk syge

Det anbefales at tage udgangspunkt i, hvordan der sikres en god og sammenhængende betjening af brugergrupperne, herunder hvordan der sikres sammenhængende forløb. Analysen fokuserer således også på snitfladeproblemstillinger mellem FAF og SUF´s områder i forhold til hjemmehjælpsområdet i forhold til borgere over og under 67 år, herunder en nærmere undersøgelse af, om forskelle i serviceniveau skyldes organiseringen af opgaven eller andre forhold. Endelig vurderes muligheden for at samle opgaven.

 

4. Fysisk planlægning, kommune- og lokalplan samt trafik- og miljøplanlægning

Det anbefales, at der foretages en nærmere analyse af snitfladeproblematikkerne mellem ØU, MFU og BFU. Det gælder snitfladerne mellem kommune- og lokalplan samt trafik- og miljøplanlægning.

 

 

5. Integration

I kommissoriet for gennemførelsen af ressortundersøgelsen indgår medlemsforslaget om samling af kommunens integrationsopgaver (BR 26/04) Der ønskes derfor en vurdering af, om der kan skabes en mere entydig placering af opgaven, mulighederne for bedre koordination på tværs af politikområder og muligheden for at fremme dialog og samarbejde mellem de forskellige aktører. På baggrund af de identificerede problemstillinger ønskes en analyse af alternative muligheder for tilrettelæggelsen af opgaveløsningen på integrationsområdet og af hvilke områder, som i den nuværende forvaltningsstruktur virker som barriere for en bedre løsning af opgaven.

 

Fravalgte analysetemaer

Det anbefales ikke at lave særskilte analyser på etablering af en tværgående direktionsmodel, digital forvaltning, personaleområdet og mobilitet som kulturudvikler, men i stedet samles diskussionen under temaet 1. Tværgående styringsopgaver og ledelsesprocesser i Københavns Kommune, herunder strategisk  planlægning/byudvikling, økonomi, IT og personale.

 

Det anbefales ikke at foretage videre analyser for så vidt angår servicecentre, da lovforslag på området i forbindelse med strukturreformen endnu ikke er fremsat og der udestår en række uafklarede forhold i forbindelse hermed.

                                                

Forslaget om at undersøge distriktsstrukturen anbefales ikke, da det hovedsageligt knytter sig til forslaget om at skabe en ensartet administrativ struktur. Det bør afvente fastlæggelsen af en evt. ny struktur.

                                                

Forslagene om særskilte analyser på plan- og miljøområdet samles under et analysetema 4. Fysisk planlægning, kommune- og lokalplaner samt trafik- og miljøplaner.

 

Det anbefales heller ikke at lave dybdegående analyser i forhold til tilpasning af FAF, idet en række af snitfladerne belyses i undersøgelserne af børne- og ungeområdet og hjemmehjælpsområdet. Ydermere kendes omfanget af konsekvenserne af Regeringens strukturreform på beskæftigelsesområdet endnu ikke.

 

Udmøntning af strukturreformen

Regeringen indgik i juni 2004 aftale med Dansk Folkeparti om den nye kommunale struktur. I konsulentanalyserne af de udvalgte temaer, som der foreslås i nærværende indstilling, tages højde for de ændringer, der kommer i Københavns Kommunes opgaveportefølje som følge af kommunalreformen.

 

Der vil være behov for en tæt kobling mellem processen omkring implementering af kommunalreformen og kommunens interne arbejde med ændret ressortfordeling og forvaltningsstruktur. Denne kobling søges bl.a. sikret ved den projektorganisation, som beskrives i bilag 1, hvoraf det fremgår, at de 7 administrerende direktører og direktionsarbejdsgruppen er hhv. styregruppe og arbejdsgruppe for begge processer. Styregruppen kan nedsætte arbejdsgrupper efter behov og de i bilag 1 foreslåede ad hoc arbejdsgruppers kommissorium kan udvides til at omfatte implementering af Borgerrepræsentationens eventuelle beslutninger om ændret ressortfor deling og forvaltningsstruktur. Økonomiforvaltningen leverer sekretariatsbistand til opgaven.

 

Beskæftigelsesområdet er et eksempel på hvordan kommunalreformen og kommunens interne proces omkring ressortfordelingen griber ind i hinanden. Der lægges i regeringsaftalen om kommunalreformen op til en reform af beskæftigelsesområdet, hvor både det statslige og kommunale beskæftigelsessystem indrettes med fælles lokale jobcentre, så borgere og virksomheder får én indgang til beskæftigelsesindsatsen. Det stilles som krav, at de kommunale jobcentre organiseres som en selvstændig forvaltning i kommunerne og jobindsatsen skal adskilles fra udbetalingen af midler til de ledige. Disse ændringer skal gennemføres i Københavns Kommune og vil allerede have betydning for den fremtidige ressortfordeling i kommunen, da beskæftigelsesindsats og lokalcentre ikke som i dag vil kunne ligge i samme forvaltning. Endvidere skal Borgerrepræsentationen tage stilling til om Københavns Kommune vil søge om at blive et af de 10 pilot-jobcentre, hvor den statslige og kommunale jobindsats integreres fuldt ud og staten udøver sit myndighedsansvar for de forsikrede ledige via kommunerne. Søger kommunen om at få pilot-jobcentre og får kommunen tildelt pilotforsøget, vil beskæftigelsesopgaven i kommunen blive en langt mere omfattende opgave.

 

 

Den videre proces.

Økonomiforvaltningen udarbejder udbudsmateriale med henblik på at indhente tilbud fra forskellige eksterne leverandører på 5 særskilte analyser. Økonomiforvaltningen vil på baggrund af denne indstilling, men med styregruppens godkendelse, give opdrag til eksterne leverandører ud fra deres kvalifikationer på de enkelte temaområder. Samtidig etableres en projektorganisation, der er beskrevet i bilag 1. til gennemførelse af kommunalreformen i Københavns Kommune.

 

Der kan nedsættes følgegrupper til analysetemaerne, hvis kommunen eller konsulenterne føler behov herfor.

 

På baggrund af drøftelserne af konsulentanalyserne i de politiske udvalg og de ændringer der sker i kommunens opgaveportefølje som følge af kommunalreformen udarbejdes forslag til principper for en forvaltningsreform i Københavns Kommune, der forelægges Økonomiudvalget med henblik på vedtagelse af ny styrelsesvedtægt. Nedenfor er beskrevet forslag til proces for det videre arbejde.

 

 

Tidsplan for revision af styrelsesvedtægt

7. september 2004

ØU behandler indstilling vedr. valg af analysetemaer, samt tidsplan

13. september 2004

Udsendelse af tilbudsmateriale

30. september 2004

 

Arbejdsgruppe og styregruppe behandler indstilling om valg af konsulenter - ØU orienteres på førstkommende møde

1. oktober 2004

Analyser igangsættes

3. januar 2005

Udkast til rapporter foreligger

11. januar 2005

Arbejdsgruppe drøfter udkast til rapporter

13. januar 2005

Styregruppe drøfter udkast til rapporter

18. januar 2005

Endelige rapporter udsendes til ØU

25. januar 2005

ØU drøfter rapporter og har en 1. drøftelse af indstilling vedr. principper for forvaltningsreform bl.a. på baggrund af

·        konklusioner i rapporterne

·        og kommunalreformen

25. januar – 10. februar 2005

Fagudvalgene høres om rapporterne med svarfrist 10. februar 2005 (politiske drøftelser )

1. marts 2005

ØU drøfter fagudvalgenes høringssvar vedr. rapporter og har en 2. drøftelse af indstilling vedr. principper for forvaltningsreform, samt 1. behandling af udkast til styrelsesvedtægt

8. marts 2005

ØU har en 1. drøftelse af indstilling vedr. de politiske arbejdsformer og samspil melle m det politiske og administrative niveau

15. marts 2005

ØU 2. behandler styrelsesvedtægt og sender den i høring hos de stående udvalg, samt hos brugerinteressenter m.fl.

15. marts – 15. april 2005

Fagudvalg og brugerinteressenter m.fl. høres om forslag til styrelsesvedtægt

22. marts 2005

ØU 2. behandler indstilling til BR vedr. de politiske arbejdsformer og samspil mellem det politiske og administrative niveau

3. maj 2005

ØU drøfter høringssvar vedr. styrelsesvedtægt og 2. behandler indstilling til BR vedr. styrelsesvedtægt

26. maj 2005

BR 1. behandler styrelsesvedtægt og indstilling vedr. de politiske arbejdsformer og samspil mellem det politiske og administrative niveau

15.-16. juni 2005

BR 2. behandler styrelsesvedtægt

Juni-december 2005

Implementering af ny styrelsesvedtægt

1. januar 2006

Ikrafttrædelse af ny styrelsesvedtægt

 

Den foreslåede tidsplan kan give ændringer i budgetprocessen, således at budgetbidragene udarbejdes ud fra den nuværende styrelsesvedtægt og efterfø lgende ændres ved beslutningen om revision af styrelsesvedtægten.

 

Tidsplanen er nødvendig for at sikre tilstrækkelig tid til beslutning og forberedelse af strukturreformen frem til ikrafttrædelse 1. januar 2006.

 

 

Økonomi

Udgifterne til gennemførelse af dybdegående analyser af snitfladeproblematikker mv. afholdes inden for Økonomiudvalgets økonomiske ramme. Økonomiforvaltningen ansætter tre medarbejdere til at sekretariatsbetjene processen.

 

 

Høring

-

 

 

Andre konsekvenser

-

 

 

BILAG VEDLAGT

Bilag 1. Projektorganisation til implementering af kommunalreformen og eventuel ændret ressortfordeling og forvaltningsstruktur

Bilag 2. Kommissorium for tværgående projekt vedr. analyse af forvaltningsstruktur

Bilag 3. Kommissorier for analyser i 2. etape af projekt forvaltningsstruktur

 

Tidligere fremsendt

Foranalyse af snitfladeproblemer i forvaltningsstruktur og opgavefordeling foretaget af MUUSMANN Research & Consulting(eksemplar ligger til gennemsyn i Borgerrepræsentationens sekretariat)

 

 

                        Erik Jacobsen

 

                                                                                             / Paul Sax Møller

 



[1] Jf. BR medlemsforslag om samling af kommunens integrationsopgaver BR 26/04


Til top