Mødedato: 07.06.2005, kl. 15:00

Lokalplanforslag "Parken" med tilhørende forslag til tillæg til kommuneplan 2001 - Udsat - (Indstilling samt bilag tidligere udsendt ) - (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

Lokalplanforslag "Parken" med tilhørende forslag til tillæg til kommuneplan 2001 - Udsat - (Indstilling samt bilag tidligere udsendt ) - (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 7. juni 2005

 

 


J.nr. ØU 208/2005

 

11. Lokalplanforslag "Parken" med tilhørende forslag til tillæg til kommuneplan 2001 - Udsat - (Indstilling samt bilag tidligere udsendt ) - (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at  vedtage forslag til lokalplan "Parken" for området begrænset af Øster Allé, P. H. Lings Allé, Gunnar Nu Hansens Plads, Østerbroga de og skellet mod den fredede boligbebyggelse "Brumleby" og børnehaven Østerbrogade 57 A med henblik på offentliggørelse

at  indsigelsesfristen fastlægges til 2 måneder eksklusive juli måned

at  offentliggørelse annonceres i områdets lokalpresse

at  vedtage den foreslåede dialogstrategi bestående af en planens hjemmeside, en lokal udstilling samt et borgermøde, udformet som et dialogmøde med deltagelse af Borgerrepræsentationens partier.

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

at  det til ovennævnte lokalplanforslag hørende tillæg til Kommuneplan 2001 vedtages med henblik på fælles offentliggørelse

at  indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder eksklusive juli måned

at  offentliggørelse annonceres i områdets lokalpresse

at  vedtage den foreslåede dialogstrategi bestående af en planens hjemmeside, en lokal udstilling samt et borgermøde, udformet som et dialogmøde med deltagelse af Borgerrepræsentationens partier.

 

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 18. maj 2005

Sagen blev udsat.

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 31. maj 2005

Sagen blev udsat ved mødets start.

 

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 1. juni 2005

Anbefalet, idet det forudsættes, at midlertidig eller permanent genhusning af fælledklubberne og Københavns Idrætsanlæg er uden udgifter for klubberne og kommunen.

Mikkel Warming (Ø), Ole Hentzen (C2) og Karin Storgaard (O) tog forbehold.

Sven Milthers (F) tog forbehold for at sende forslaget i høring.

Sven Milthers (F) afgav følgende bemærkning: "SF kan ikke tilslutte sig det foreliggende forslag til lokalplan først og fremmest fordi

-         den giver mulighed for en væsentlig udvidelse af antallet af store arrangementer i forhold til det hidtidige niveau

-         den indebærer mulighed for etablering af et stort biografcenter, der vil give en væsentlig forøgelse af den daglige trafik til og fra området ikke mindst udenfor normal arbejdstid

-         den ikke indeholder forbud mod motorsport."

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 7. juni 2005

Forvaltningens indstilling blev anbefalet.

F, O og Ø videreførte deres forbehold fra Bygge- og Teknikudvalgets møde den 1. juni 2005.

 

 

 

Behandling: Borgerrepræsentationen.

 

 

RESUME

PARKEN Sport & Entertainment A/S, der ejer stadionanlægget "Parken" har anmodet om udarbejdelse af en lokalplan og et tillæg til Kommuneplan 2001, der dels muliggør udskiftning af den eksisterende ældre tribune fra 1950`erne ("Coca Cola-tribunen") med en ny tribune og opførelse af yderligere bebyggelse til serviceerhverv i ejendommens nordlige og vestlige hjørne for at færdiggøre anlægget, dels muliggør flere ikke-sportslige arrangementer i "Parken" under hensyntagen til det omliggende bykvarter.

Stadionanlægget "Parken" anvendes hovedsageligt til fodboldkampe, idet anlægget er hjemmebane for landsholdet og for fodboldklubben FC København, ligesom internationale klubkampe og pokalkampe afvikles her.

Tilskuertallet til sådanne kampe er stort set uden undtagelse mere end 10.000. Hertil kommer andre sportslige arrangementer. Herudover har der i Parken årligt været afholdt et mindre antal ikke-sportslige arrangementer som fortsat lovlig anvendelse fra før lokalplanens ikrafttræden.

Forslaget til lokalplan omfatter samme område som den nu gældende lokalplan nr. 137 og rummer ud over Parken med tilhørende kontorbebyggelse også Østerbro Stadion mv. Endvidere indgår i området en erhvervsbygning mod Østerbrogade (tidligere indgangsbygning til Østerbro Stadion) og Skt. Jacobs Kirke med tilhørende menighedshus og præstebolig.

Ifølge forslaget til lokalplan opdeles lokalplanområdet i underområderne I, II og III.

Underområde I fastlægges til idrætsformål mv., men for stadionanlægget Parken åbnes tillige mulighed for ikke-sportslige arrangementer såsom koncerter, konferencer, events, udstillinger, kulturelle arrangementer, selskaber og lignende. Antallet af større arrangementer – hvorved forstås arrangementer med mere end 10.000 tilskuere/deltagere – begrænses til højst 75 årligt, idet det vurderes, at antallet af større arrangementer snarere end disses art er afgørende for belastningen af omgivelserne.

Endvidere åbnes der mulighed for i tilknytning til stadionanlægget at opføre yderligere op til 13.000 m2 etageareal til serviceerhverv i form af kontorer, hotel, konferencefaciliteter, restauranter og lignende, placeret i anlæggets nordlige og vestlige hjørner.

Der medtages endvidere bebyggelsesregulerende bestemmelser for eventuelt nybyggeri på Østerbro Stadion.

Den maksimale bebyggelsesprocent i området fastholdes på 110 med mulighed for beregning for flere ejendomme under ét, og de i lokalplan n r. 137 indeholdte bestemmelser om bebyggelsens maksimale højde fastholdes, dog med mulighed for forøgelse af bygningshøjden med tekniske konstruktioner. Endvidere indeholder forslaget nærmere bestemmelser om bebyggelsens ydre fremtræden, skiltning og reklamering samt friarealer. Parkeringsdækningen fastsættes til 1 plads pr. 100 m2 nyt etageareal til serviceerhverv.

I område II fastlægges anvendelsen til serviceerhverv såsom kontorer, restauranter og detailhandel, og stueetagen fastlægges særligt med strøggadebestemmelse.

Område III fastlægges i overensstemmelse med den gældende lokalplan til offentlige formål – kirke mv.

De bevaringsværdige bebyggelser i hele lokalplanområdet sikres gennem optagelse af bevaringsbestemmelse i lokalplanen.

I forslaget til kommuneplantillæg foreslås det nuværende O3*-område (svarende til lokalplanområdet) opdelt i:

·          Et O3*-område til offentlige formål (Parken og Østerbro Stadion) med en maksimal bebyggelsesprocent på 110 og følgende særlige bestemmelser:

Parken og Østerbro Stadion: Der kan opføres et fodboldstadion i højst 6 etager og med en maksimal bygningshøjde på 35 m. I lokalplan kan det tillades, at bebyggelsesprocenten beregnes for flere ejendomme under ét, og at der indrettes op til 30.000 m2 etageareal til serviceerhverv som en del af Parkens bygningsanlæg.

·          Et S2-område til serviceerhverv ved Østerbrogade (ejendommen matr. nr. 5281 Udenbys Klædebo Kvarter, København) med en maksimal bebyggelsesprocent på 150.

·          Et O2-område til offentlige formål ved Østerbrogade (Skt. Jacobs Kirke) med en maksimal bebyggelsesprocent på 60.

Forslagene til lokalplan og kommuneplantillæg vurderes ikke at medføre, at der skal foretages en miljøvurdering i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Baggrunden herfor er, at planforslagene ikke vil muliggøre anlægsarbejder, som er optaget i lovens bilag, eller projekter, der i størrelse eller karakter vurderes at få en væsentlig indvirkning på miljøet.

Under hensyn til at der er tale om planlægning for Danmarks nationalstadion, beliggende i et tæt bymæssigt område, er det imidlertid fundet hensigtsmæssigt at lade udarbejde en miljørapport.

I miljørapportens ikke-tekniske resumé konkluderes, at planforslagene ikke forventes at forøge generne ved de enkelte større arrangementer, ligesom de ikke-sportslige arrangementer vurderes ikke at medføre større gener end sportslige arrangementer.

Miljørapporten er fremlagt til gennemsyn i borgmester Søren Pinds forkontor, Rådhuset, 1. sal, værelse 36, som bilagE.


 

Til top