Rammeaftale for Region Hovedstaden (Socialudvalget, Børne- og Ungdomsudvalget, Sundheds- og Omsorgsudvalget og Økonomiudvalget)
Rammeaftale for Region Hovedstaden (Socialudvalget, Børne- og Ungdomsudvalget, Sundheds- og Omsorgsudvalget og Økonomiudvalget)
Økonomiudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde tirsdag den 5. december 2006
J.nr. ØU 459/2006
9. Rammeaftale for Region Hovedstaden (Socialudvalget, Børne- o g Ungdomsudvalget, Sundheds- og Omsorgsudvalget og Økonomiudvalget)
INDSTILLING OG BESLUTNING
Socialforvaltningen, Økonomiforvaltningen,
·
at rammeaftale for Region Hovedstaden for drift
af institutioner og pladser på henholdsvis
det sociale område og specialundervisningsområdet tiltrædes
·
at Borgerrepræsentationen forelægges indstilling
om økonomiske konsekvenser og finansiering i foråret 2007, når der er overblik
over de økonomiske nettoeffekter af rammeaftalen. Indstillingen vil følge det
princip, at de økonomiske konsekvenser af rammeaftalen ses under ét og
finansieres samlet.
Socialudvalgets
beslutning i mødet den 22. november 2006
Indstillingen blev godkendt.
Sundheds- og
Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 23. november 2006
Udvalget godkendte indstillingen.
Børne- og
Ungdomsudvalget i mødet den 6. december 2006
Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 5. december 2006
Anbefalet.
Behandling: Borgerrepræsentationen.
RESUME
Som konsekvens af kommunalreformen, hvor amternes specialiserede institutioner overgår til kommunerne og regionerne, og hvor der skal aftales rammer for styring, visitering og økonomi, skal der indenfor hver ny region inden d. 15. oktober 2006 forhandles og godkendes en rammeaftale for drift af institutioner og pladser på det sociale område og indenfor specialundervisningsområdet. Rammeaftalen skal godkendes af regionens kommuner.
Rammeaftalen for Region Hovedstaden indeholder vurderinger af kapacitet og efterspørgsel indenfor regionen, på områder som døgninstitutioner for børn og unge, pladser for specialundervisning, handicappladser, pladser for stofmisbrugere mv. Den indeholder også en omkostningsbaseret takstmodel for udregning af takster ved køb og salg af pladser mellem myndighederne.
Som følge af takstmodellen forventes en generel stigning i taksterne, og dermed øgede indtægter på områder, hvor Københavns Kommune sælger pladser (fx specialundervisning) og øgede udgifter på områder, hvor Københavns Kommune køber pladser (fx handicapområdet). Det forventes, at der samlet set vil være tale om nettomerudgifter, da Københavns Kommune samlet set er nettokøber af pladser omfattet af aftalen.
Det forventes, at der vil være overblik over nettoeffekterne i løbet af foråret 2007, når taksterne for de forskellige institutioner foreligger. Forvaltningerne vil på dette tidspunkt vende tilbage med en indstilling om finansieringen af den forventede nettomerudgift, som på nuværende tidspunkt skønnes mellem 10 og 40 mio. kr.