Mødedato: 05.02.2002, kl. 15:00

Kompetenceudvikling i Københavns Kommune

Kompetenceudvikling i Københavns Kommune

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 5. februar 2002

 

 

J.nr. ØU 29/2002

 

5. Kompetenceudvikling i Københavns Kommune

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget godkender, at fristen for forelæggelse af redegørelsen omkring kompetenceudvikling ændres fra ultimo marts 2002 til ultimo april/primo maj 2002.

 

RESUME

Denne sag vedrører processen om udarbejdelsen af den redegørelse om kompetenceudvikling, Borgerrepræsentationen har besluttet.

Økonomiforvaltningen har i samarbejde med forvaltningerne og de faglige organisationer iværksat et arbejde med en styrkelse af kompetenceudviklingen i kommunen. Der arbejdes på en redegørelse til Økonomiudvalget indeholdende dels en afdækning af den nuværende indsats på området, dels et overblik over fremtidige behov for kompetenceudvikling samt konkrete forslag til en styrkelse af området.

Redegørelsen vil bygge på data fra hele kommunen indhentet via en netbaseret spørgeskemaundersøgelse samt en række fokusgruppeinterviews. Dataindsamlingen forestås af eksterne konsulenter.

Det skønnes, at dataindsamlingen vil kræve mere tid end den, der er til rådighed efter den oprindelige tidsplan (forelæggelse for Økonomiudvalget ultimo marts 2002).

Indstillingen afsluttes med en kort orientering om afsluttede eller igangværende aktiviteter på det personalepolitiske område.

SAGSBESKRIVELSE

I overensstemmelse med BR's beslutninger har Økonomiforvaltningen iværksat et arbejde med at styrke kompetenceudviklingen i Københavns Kommune.

Der er tale om

  • BR's tiltrædelse den 20. september 2001 (BR 380/01) af Enhedslistens forslag til beslutning om, at Københavns Kommune foretager en undersøgelse af kommunens efteruddannelsesindsats med henblik på at opstille og prioritere en efteruddannelsesstrategi med konkrete mål, som kan indarbejdes i oplægget til budget 2003,
  • BR's tiltrædelse den 11. oktober 2001 (BR 317/01) af Socialdemokratiets forslag til hensigtserklæring (H8) om at Økonomiforvaltningen udarbejder en redegørelse for den nuværende indsats og forslag til styrkelse af efteruddannelsen/ kompetenceudviklingen, der forelægges Økonomiudvalget ultimo marts 2002.
  • BR's tiltrædelse den 29. november 2001 (BR 483/01) af Socialistisk Folkepartis forslag om, at der i samarbejde med personaleorganisationerne først i den nye valgperiode udarbejdes en personalepolitisk handlingsplan for Københavns kommune, som bl.a. indeholder forslag til hvordan efter-/videreuddannelsen kan styrkes.

Økonomiforvaltningen har i samarbejde med forvaltningerne og organisationerne påbegyndt udarbejdelsen af redegørelsen for indsatsen omkring kompetenceudvikling og efter-/videreuddannelse i Københavns Kommune. Redegørelsen vil indeholde følgende emner:

  1. Afdækning af nuværende indsats
  2. Redegørelsen skal give et overblik over de ressourcer der på nuværende tidspunkt investeres i kompetenceudvikling, samt en opgørelse over de typer af udviklingsaktiviteter der anvendes i Københavns Kommune. Denne type information er ikke umiddelbart tilgængelig og vil derfor kræve en omfattende dataindsamling, som eksterne konsulenter skal forestå. Undersøgelsen kommer til at indeholde en netbaseret spørgeskemaundersøgelse og en række fokusgruppeinterview.

  3. Overblik over fremtidige behov
  4. Redegørelsen skal endvidere give et overblik over fremtidige behov. Her vil afsættet dels blive taget i den netbaserede spørgeskemaundersøgelse, dels i de afholdte fokusgruppeinterviews. Der planlægges endvidere at afholde et seminar om kompetenceudvikling, som ligeledes vil kunne bidrage til en øget forståelse af fremtidige behov.

  5. Forslag til styrkelse af kompetenceudvikling:

Konklusionerne fra henholdsvis undersøgelsen og konferencen vil blive præsenteret som et katalog af anbefalinger til styrkelse af kompetenceudviklingen i Københavns Kommune.

Resultatet af spørgeskemaundersøgelse og fokusgruppeinterviews vil blive forelagt forvaltningernes ledelser med henblik på deres kommentarer. Hvis det tidsmæssigt er muligt, vil også HSU'erne blive inddraget.

Redegørelsen skal, efter den oprindelige tidsplan, forelægges Økonomiudvalget ultimo marts 2002.

Det står imidlertid på nuværende tidspunkt klart, at den dataindsamling som skal danne grundlaget for redegørelsen, vil kræve mere tid end den, der er til rådighed. Arbejdet med redegørelsen forventes først afsluttet medio/ultimo april 2002. Redegørelsen vil således fortsat kunne indgå i drøftelserne om budgetforslaget for 2003.

Derfor foreslås det, at forelæggelsen for Økonomiforslaget ændres fra ultimo marts 2002 til ultimo april/primo maj 2002.

Orientering om øvrige personalepolitiske tiltag

Ud over ovennævnte emnekreds, kan nævnes følgende afsluttede eller igangværende aktiviteter på det personalepolitiske område forestået af Økonomiforvaltningen - aktiviteter der alle har til formål at udvikle Københavns Kommune som arbejdsplads.

  • Værdigrundlagsrevisionen
  • 10 fokusområder
  • Udviklingsplaner for alle medarbejdere eller grupper af medarbejdere inden udgangen af 2002.
  • Lederevaluering og chef/leder dialog
  • Revision af arbejdsmiljøpolitikken
  • Arbejde med rekruttering og fastholdelse
  • Arbejde med at øge intern mobilitet
  • Udvikling af intern jobbørs
  • Udvikling af et fleksibelt MUS-skema
  • Etablering af en egentlig personalestatistik
  • Medarbejderindflydelse

ØKONOMI

Ingen økonomiske konsekvenser

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen

 

HØRING

Ingen

 

BILAG

Ingen

 

 

Erik Jacobsen Hans Simmelkjær

Til top