Endelig vedtagelse af lokalplan "Lundedalsvej" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)
Endelig vedtagelse af lokalplan "Lundedalsvej" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)
Økonomiudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde tirsdag den 4. december 2001
J.nr. ØU 353/2001
8. Endelig vedtagelse af lokalplan "Lundedalsvej" med tilhørende kommuneplantillæg (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)
INDSTILLING OG BESLUTNING
Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller – efter gennemført supplerende høring – at Bygge- og Teknikudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,
at lokalplan "Lundedalsvej" vedtages endeligt med de under sagsbeskrivelsen foreslåede ændringer i § 1 om formål, § 3 om anvendelse, § 5 om bebyggelsens omfang og placering, § 6 om bebyggelsens ydre fremtræden og § 11 om tilladelse i henhold til anden lovgivning
Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,
at det til lokalplan "Lundedalsvej" hørende tillæg til Kommuneplan 1997 vedtages endeligt
Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 28. november 2001
Anbefalet
Økonomiudvalgets beslutning: Anbefalet.
Behandling: Til Borgerrepræsentationen.
RESUME
Bygge- og Teknikudvalget besluttede i mødet den 12. september 2001 at udsende en supplerende høring med en ændret bebyggelsesplan i forhold til det offentliggjorte lokalplanforslag. Dette skete på grundlag af indstillingen fra Bygge- og Teknikforvaltningen og Økonomiforvaltningen om endelig vedtagelse af lokalplanforslaget med det tilhørende kommuneplanforslag. Indstillingen blev afgivet efter offentliggørelsesperioden og efter en af Bygge- og Teknikforvaltningen foranlediget supplerende høring af hensyn til nærmere i indstillingen angivne ændringer som følge af modtagne indsigelser og ændringsforslag.
Udvalget ønskede med beslutningen i højere grad at tilgodese bevaringsværdig bebyggelse i området, en større hensyntagen til beskyttelseslinien omkring fortidsmindet "Spærredæmning ved Emdrup" samt en mere åben og mindre massiv bebyggelse i området. I forhold til det oprindelige forslag med ændringer indeholder det herefter af Bygge- og Teknikforvaltningen på grundlag af udvalgets tilkendegivelser udarbejdede ændringsforslag derfor reducering af bebyggelsesprocenten for område II fra 110 til 60, fastlæggelse af en del af de bevaringsværdige bygninger som sådanne, fastlæggelse af ny boligbebyggelse mod Søborghusrenden som punkthuse i henholdsvis 2½ og 3½ etage, muliggørelse af erstatning af "Radiometerbygningen" mod Emdrupvej med en erhvervsbygning i 3½ etage, muliggørelse af tagetager som penthouse, og krav om ny bebyggelse holdes i en afstand af mindst 25 m fra fortidsmindet. I øvrigt foretages der redaktionelle ændringer af forslagets bestemmelser i henhold til anden lovgivning.
I forbindelse med den af udvalget besluttede supplerende høring er der modtaget 11 henvendelser, heraf 1 fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, der ikke har bemærkninger. I 7 af de øvrige 10 henvendelser er der positive tilkendegivelser vedrørende ændringsforslaget. Henvendelserne omhandler i øvrigt indsigelser og forslag vedrørende ændringen af maksimal bebyggelsesprocent i område II fra 110 til 60, omfang og placering af ny bebyggelse samt dennes ydre fremtræden tillige med trafik og parkering. 10 af de 11 afsendere af henvendelser fremsendte også bemærkninger i forbindelse med det offentliggjorte lokalplanforslag og den af Bygge- og Teknikforvaltningen derefter foranledigede supplerende høring.
Bygge- og Teknikforvaltningen foreslår det med den supplerende høring udsendte ændringsforslag endelig vedtaget, dog med en nærmere præcisering af byggefelternes udstrækning.
Ændringerne i lokalplanforslaget giver ikke forvaltningen anledning til at foreslå ændringer i det udarbejdede forslag til kommuneplantillæg. Bestemmelserne i tillægget er tillige indarbejdet i forslag til Kommuneplan 2001. Såfremt Kommuneplan 2001 vedtages af Borgerrepræsentationen i uændret form for nærværende område og inden nærværende sags endelige behandling, bortfalder indstillingspunktet om vedtagelse af tillægget til Kommuneplan 1997.