Mødedato: 04.02.2003, kl. 15:00

Fordeling af 21 mio. kr. til kompetenceudvikling

Fordeling af 21 mio. kr. til kompetenceudvikling

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 4. februar 2003


J.nr. ØU 33/2003

2. Fordeling af 21 mio. kr. til kompetenceudvikling

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget godkender,

  • at puljen på 21 mio. kr. til kompetenceudvikling fordeles som angivet i bilag 1, og
  • at puljen kan anvendes i 2003 og 2004.

Økonomiudvalgets beslutning den 4. februar 2003

Økonomiudvalget besluttede at ændre indstillingen som følger:

"Økonomiforvaltningen foreslår, at Økonomiudvalget overfor Borgerrepræsentationen indstiller,

  • at puljen på 21 mio. kr. til kompetenceudvikling fordeles som angivet i bilag 1, og
  • at puljen, der blev afsat under Økonomiudvalget men ikke anvendt i 2002, bevillingsmæssigt udmøntes til udvalgene i budget 2003 som anført i bilag 3.

Første afsnit under sagsbeskrivelse side 3, 2. pkt. "Puljen kan anvendes i år 2003 og 2004" erstattes med "Puljen udmøntes til udvalgene i 2003. Midler, der ikke nås anvendt til de foreslåede projekter i 2003, kan overføres til 2004 forudsat at betingelserne herfor er opfyldte".

Den således ændrede indstilling blev anbefalet.

Indstillingen vil blive tilrettet i overensstemmelse med ovenstående ændringer inden forelæggelse for Borgerrepræsentationen.

Økonomiudvalget besluttede desuden, at indstillingen sendes til høring i fagudvalgene, forinden der træffes beslutning i Borgerrepræsentationen. Udvalgene gives frist til den 10. marts 2003.

 

Behandling: Høring af fagudvalgene og til Borgerrepræsentationen den 20. marts 2003.

RESUME

Det er besluttet at bruge 21 mio. kr. af midlerne fra selvbudgetteringspuljen til kompetenceudvikling. Etablering af puljen skal ses i sammenhæng med målet om, at kommunen skal være en attraktiv arbejdsplads, som er i stand til at fastholde og rekruttere medarbejdere.

Pengene skal primært bruges til kompetenceudvikling af de kortuddannede, af frontpersonalet og på arbejdsområder, som er præget af fastholdelses- og rekrutteringsproblemer. Pengene er i bilag 1 fordelt i overensstemmelse hermed.

For de kortuddannede gælder, at de tit og ofte også er frontpersonale. Det er ikke muligt at lave en opgørelse over den procentvise tildeling i forhold til deres andel af det samlede personale.

Der er meget få forslag for kortuddannede, der ikke er imødekommet.

Rekruttering og fastholdelse er ikke brugt som selvstændigt kriterium i noget tilfælde.

Størstedelen af personalet i Københavns Kommune må karaktiseres som kortuddannede eller frontpersonale eller begge dele. Undtagelsen drejer sig primært om administrativt og teknisk personale – anslået ikke over 6.000 ansatte.

Pengene skal endvidere understøtte arbejdet med kommunens vision om kompetenceudvikling herunder de 5 indsatsområder, som Økonomiudvalget traf beslutning om på mødet den 11. juni 2002 i forbindelse med forelæggelsen af 'Redegørelse om kompetenceudvikling i Københavns Kommune' (ØU 134/02).

Økonomiforvaltningen har indhentet forvaltningernes forslag til aktiviteter, der ønskes finansieret af puljen. Det fremgår af indkaldelsesskrivelsen, at pengene skal bruges på de nævnte politisk udpegede målgrupper. Der er lagt vægt på, at arbejdet med strategisk og systematisk kompetenceudvikling samtidig understøttes. Endvidere er det tillagt vægt, at indsatsen har en overførselsværdi, og at den styrker læringsmiljøet på arbejdspladsen

Der er indkommet forslag til aktiviteter for godt 70 mio. kr. Efter en gennemgang og vurdering af de indkomne ansøgninger foreslår Økonomiforvaltningen kompetenceudviklingspuljen fordelt, som det fremgår af bilag 1. En oversigt over samtlige forslag til aktiviteter fremgår af bilag 2.

Forslagene befinder sig under overskrifterne:

  • Styrkelse af faglige kompetencer målrettet borgernes behov, f.eks. undervisning af social- og sundhedspersonalet i demens eller pædagogisk kvalificering af klubassistenter.
  • Styrkelse af personlige og sociale kompetencer, f.eks. træning i kommunikation, god kundebetjening eller konflikthåndtering.
  • Styrkelse af IT-kompetencer, f.eks. opgradering af IT-kompetencer og superbrugernes evner til at undervise og formidle.
  • Organisationsudvikling, f.eks. at udvikle metoder til at styrke samspillet mellem Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og børnefamilierne.

Forvaltningerne har alle inden for deres område taget den foreslåede fordeling til efterretning.

Der er ikke medtaget forslag fra Københavns Energi under hensyn til "hvile i sig selv princippet".

 

Til top