Debatoplæg til Blå Plan for Københavns havn (Kultur- og Fritidsudvalget, Miljø- og Forsyningsudvalget, Bygge- og Teknikudvalget, Økonomiudvalget)
Debatoplæg til Blå Plan for Københavns havn (Kultur- og Fritidsudvalget, Miljø- og Forsyningsudvalget, Bygge- og Teknikudvalget, Økonomiudvalget)
Økonomiudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde tirsdag den 3. juni 2003
J.nr. ØU 180/2003
6. Debatoplæg til Blå Plan for Københavns havn (Kultur- og Fritidsudvalget, Miljø- og Forsyningsudvalget, Bygge- og Teknikudvalget, Økonomiudvalget)
INDSTILLING OG BESLUTNING
Kultur- og Fritidsforvaltningen, Miljø- og Forsyningsforvaltningen, Bygge- og Teknikforvaltningen og Økonomiforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget, Miljø- og Forsyningsudvalget, Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler:
at debatoplæg til Blå Plan for Københavns havn godkendes med henblik på offentlig debat i perioden 23. juni til 26. september 2003.
Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 22. maj 2003
Indstillingen blev tiltrådt.
Miljø- og
Forsyningsudvalgets beslutning i mødet den 26. maj 2003
Tiltrådt
Bygge- og
teknikudvalgets beslutning i mødet den 4. juni 2003
Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 3. juni 2003
Anbefalet med forbehold for Bygge- og Teknikudvalgets anbefaling.
Behandling: Borgerrepræsentationen
RESUME
Københavns Kommune har i de seneste år opnået en forbedret vandkvalitet i havnen, og der er skabt langt bedre adgang til vandet mange steder i byen. Havneaktiviteterne i Københavns havn er under stadig forandring, således at tidligere erhvervsarealer bliver tilgængelige for nye anvendelser og aktiviteter i takt med, at erhvervshavnen koncentrerer sine primære aktiviteter i nye områder tilpasset moderne skibstrafik. Det åbner mange nye muligheder, som der med debatoplægget til Blå Plan indbydes til en samlet offentlig debat om.
Københavns Kommune har i samarbejde med Københavns Havn A/S taget initiativ til at afprøve en ny form for planlægning, der skal sætte fokus på anvendelsen af vandet i Københavns havn og på de muligheder, der opstår i mødet mellem byen og vandet. Der er tale om en temaplan, der ikke er bundet af Planloven, men kan integrere fysisk planlægning, udviklingsplaner for aktiviteter, idekataloger og prioriteringer, samarbejdsrelationer og formidling mv. Den vedtagne plan kan være retningsgivende for anden planlægning, for forvaltningen af aktiviteter på og ved vandet og for fremtidige investeringer i anlæg knyttet til vandet.
Formålet med debatoplægget er primært at give alle interesserede, herunder brugere af havnen, mulighed for at komme med ideer og kommentarer til indholdet af en Blå Plan. Derved opnås også et kendskab til de interesserede parter med tilknytning til eksisterende aktiviteter i havnen eller med ønske om nye, som vil være afgørende for en fortsat dialog og for at fremme samarbejde og hensyntagen i brugen af vandet og havnen.