Mødedato: 03.05.2011, kl. 15:15
Mødested: Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

Forslag til lokalplan "Kirkebjerg Skole"

Se alle bilag

Der skal tages stilling til offentliggørelse af forslag til lokalplan ”Kirkebjerg Skole”, der muliggør udvidelse af Kirkebjerg Skole i Vanløse fra 3 til 5 spor samt udvidelse af skolefritidsordningerne på skolen.

 

Tidligere beslutninger

Teknik- og Miljøudvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,

  1. at lokalplanforslag ”Kirkebjerg Skole” (bilag 1) vedtages med henblik på offentliggørelse i to måneder eksklusiv juli måned, samt

  2. at vedtage det foreslåede borgerdialogforløb (bilag 4) bestående af borgermøde tilrettelagt som orienteringsmøde, samt annoncering i områdets lokalaviser.

Indstilling og beslutning

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:
Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til det planmæssige aspekt af sagen. Endvidere forudsættes det, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.

Problemstilling

I Budget 2010, der blev tiltrådt i Borgerrepræsentationen den 17. september 2009, blev der truffet beslutning om, at udvide Kirkebjerg Skole med 1 spor. Med aftale om Budget 2011, der blev tiltrådt i Borgerrepræsentationen den 17. september 2010, blev det besluttet at udvide skolen med endnu 1 spor. Beslutningerne omfatter også etablering af 200 nye KKFO/Fritidshjemspladser.

                                                                                                    

Projektet har et omfang på lidt mere end 6.000 m2 etageareal og en realisering af byggeprojektet forudsætter, at der udarbejdes en lokalplan.

Løsning

Lokalplanforslaget (bilag 1) er udarbejdet på baggrund af et skitseprojekt til udvidelse og ombygning af skolen som Claus Bjarrum Arkitekter har udarbejdet for Københavns Ejendomme, Københavns Kommune. Projektet indeholder en udvidelse på godt 6.000 m2 etageareal placeret syd for hovedbygningen på den nordligste del af skolens grønning. Efter gennemførelsen af nybyggeriet vil skolens samlede etageareal udgøre ca. 17.500 m2 svarende til en bebyggelsesprocent på knap 60. Friarealprocenten vil være ca. 70. Bygningen bliver i 1-4 etager med en base i 1 etage suppleret med knopskydninger/taghuse i 1-3 etager.

 

På taget af basen mellem taghusene indrettes tagterrasser til forskellige former for ophold, der indfrier behov for varierede udendørsaktiviteter hos skolebørnene. Tagterrasserne supplerer friarealerne på terræn. Med den nye skolebygning opdeles den nuværende store åbne grønning i henholdsvis en skolegård omkranset af den nye og eksisterende skolebygninger og en grønning, der evt. anlægges med kunstgræs og indrettes til forskellige idræts- og sportsfaciliteter.

 

Lokalplanen ”Kirkebjerg Skole” muliggør udvidelse af Kirkebjerg Skole fra 3 til 5 spor samt udvidelse af skolefritidsordningerne på skolen. Lokalplanen sikrer endvidere bevaring af arkitektonisk værdifulde skolebygninger. I øvrigt indeholder lokalplanen bl.a. følgende:

-          Der fastlægges et byggefelt, som muliggør opførelse af ny skolebebyggelse i 1-4 etager.

-          Der fastlægges en offentlig tilgængelig stiforbindelse på tværs i området.

-          Som et aktiv for kvarteret muliggøres offentlig tilgængelighed til skolens friarealer udenfor skolens åbningstid.

-          Der stilles krav om, at ubebyggede arealer udformes efter en samlet plan, så området fremstår med en sammenhængende karakter og så vidt muligt åbent mod omgivelserne.

-          Områdets værdifulde træer fastlægges som bevaringsværdige.

-          Parkeringskravet er 1 parkeringsplads pr. 165 m2 etageareal og må ikke overstige 1 parkeringsplads pr. 100 m2 etageareal. Cykelparkering skal etableres i nærmere bestemt omfang i overensstemmelse med kommuneplanens retningslinier.

-          Der indgår bestemmelser om bæredygtighed, idet lokalplanområdet udpeges til lavenergiområde, som byudviklingsområder er det i Kommuneplan 2009.

 

Miljøvurdering

Som (bilag 2) vedlægges miljøvurdering. I relation til Teknik- og Miljøforvaltningens positivliste til miljøvurdering vurderes lokalplanen ikke at medføre væsentlige miljømæssige påvirkninger. Endvidere vurderes lokalplanen ikke at medføre, at der skal foretages en miljøvurdering i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Afgørelsen, om at planforslaget ikke miljøvurderes, vil blive offentliggjort samtidig med lokalplanforslaget.

 

Tilgængelighed

Tilgængelighed for alle anses for sikret i lokalplanen for udendørsarealer og i bygningsreglementet for indendørsarealer (bilag 3).

 

Lokaludvalg

Der er foretaget intern høring, herunder af Vanløse Lokaludvalg, i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget.

Lokaludvalget havde ingen bemærkninger til planforslaget.

 

Borgerdialog

Borgerdialogforløbet omfatter bl.a. en hjemmeside for lokalplanforslaget og et borgermøde tilrettelagt som orienteringsmøde (bilag 4).

Økonomi

Lokalplanen har umiddelbart ingen økonomiske konsekvenser for kommunen. Planen medfører ikke handlepligt, men mulighed for nybyggeri i planområdet.

Videre proces

Når lokalplanforslaget er vedtaget i Borgerrepræsentationen, gennemføres en offentlig høring i to måneder. Efter offentlighedsperioden fremlægges indstilling om endelig vedtagelse af lokalplanen for udvalgene og Borgerrepræsentationen. Endelig vedtagelse forventes at ske i 4. kvartal 2011.

Oversigt over politisk behandling

Teknik- og Miljøudvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,

  1. at lokalplanforslag ”Kirkebjerg Skole” (bilag 1) vedtages med henblik på offentliggørelse i to måneder eksklusiv juli måned, samt

  2. at vedtage det foreslåede borgerdialogforløb (bilag 4) bestående af borgermøde tilrettelagt som orienteringsmøde, samt annoncering i områdets lokalaviser.

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 4. april 2011

Indstillingen blev anbefalet.

 

Beslutning

Økonomiudvalgets beslutning den 3. maj 2011

Indstillingen blev anbefalet.

Til top