Enghavevej - Cykelstier (Bygge- og Teknikudvalget)
Enghavevej - Cykelstier (Bygge- og Teknikudvalget)
Økonomiudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde tirsdag den 2. marts 2004
J.nr. ØU 41/2004
13. Enghavevej - Cykelstier (Bygge- og Teknikudvalget)
INDSTILLING OG BESLUTNING
Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,
at der anlægges cykelstier mv. på Enghavevej som beskrevet i denne indstilling
at der gives en anlægsbevilling på 10,275 mio. kr. til gennemførelse af projektet på Vej & Parks anlægsramme, konto 2.22.3, Vejanlæg
at der gives en indtægtsbevilling på kr. 275.000,- på konto 2.22.3 svarende til HUR's medfinansiering af projektet
Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 14. januar 2004
Sagen blev udsat
Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 29. januar 2004
Anbefalet
Økonomiforvaltningen
indstiller,
at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:
"Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form, idet det forudsættes, at evt. mindreindtægter ved nedlæggelse af parkeringspladser som følge af gennemførelse af projektet afholdes inden for Bygge- og Teknikudvalgets ramme".
Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 2. marts 2004
Anbefalet.
Behandling: Borgerrepræsentationen
RESUME
Projektet har tidligere været tænkt udført med afstribede cykelbaner. Projektudviklingen viste dog, at cykelbaner ville have den konsekvens, at hovedparten af parkeringsmulighederne forsvandt. Derfor besluttede udvalget, at der i stedet skulle anlægges traditionelle cykelstier med kantsten, hvilket muliggør parkering samtidigt med, at det er en bedre løsning for cyklisterne.
Med afsæt i Cykelstiprioriteringsplanen og Vesterbro Trafik- og Byrumsplan, foreslås der således udført traditionelle cykelstier i Enghavevej på strækningen fra Sønder Boulevard til Vesterbrogade. Da Enghavevej i bydelen opfattes som en stærk trafikal barriere, er det meget højt prioriteret, at der i projektet tages hensyn til, at Enghavevej samtidigt bliver lettere at krydse for fodgængere.
Dette er bl.a. sket mellem Sønder Boulevard og Ny Carlsberg Vej, hvor der etableres en midterhelle ved Alsgade / Bevtoftgade for at forbedre krydsningsmulighederne for fodgængere og samtidigt sænke hastigheden. På strækningen ud for Enghaveparken udføres en både længere og bredere midterhelle end den nuværende, for at nedsætte hastigheden og forbedre krydsningsmulighederne.
Med hensyn til beplantning, foreslås der ud for Enghaveparken plantet en række træer, der modsvarer den trærække, der findes i den modsatte side langs Enghave Plads.
Den negative konsekvens af projektet er, at antallet af P-pladser reduceres med 73 fra 118 til 45. Til gengæld forventes projektet over en treårig periode at reducere antallet af uheld med 8, heraf 3 med personskade.
HUR har været aktivt inddraget i projektudviklingen for at tilgodese busfremkommeligheden i så stor en udstrækning som mulig.
Den officielle høring har foruden HUR omfattet Københavns Politi, Københavns Bymuseum samt afholdelse af et borgermøde.
De samlede udgifter til gennemførelse af projektet, er beregnet til kr. 10,275 mio. kr. i prisniveau november 2003.
Da der på Vej & Parks Investeringsplan 2004 kun er afsat 5 mio. kr. til cykelstien, betyder det, at der enten skal skaffes flere penge, eller at projektet skal udføres i to etaper. Godkendes projektet, udføres 1. etape i 2004, mens 2. etape er planlagt udført i 2006. Forvaltningen vil dog, såfremt det vurderes, at der vil være projektudskydelser i 2004, fremrykke 2. etape fra 2006 til 2004.
Det vurderes, at projektet ikke vil medføre forøgede driftsudgifter.
Sagen var på dagsordenen for Bygge- og Teknikudvalgets
møde den 14. januar 2004, hvor den blev udsat.