Mødedato: 01.03.2005, kl. 15:00

Orientering om anden anvendelse af almene ældreboligblokke (Sundheds- og Omsorgsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

Orientering om anden anvendelse af almene ældreboligblokke (Sundheds- og Omsorgsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 1. marts 2005

 

 


J.nr. ØU 76/2005

 

19. Orientering om anden anvendelse af almene ældreboligblokke (Sundheds- og Omsorgsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Omsorgsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

 

at orienteringen om anden anvendelse af almene ældreboligblokke tages til efterretning.

 

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning i mødet den 2. februar 2005

Indstillingen blev tiltrådt.

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 3. februar 2005

Indstillingen blev taget til efterretning.

 

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

"Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført".

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 1. marts 2005

Anbefalet.

 

 

Behandling: Borgerrepræsentationen.

 

 

RESUME

Som opfølgning på Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 28. oktober 2004 (BR 476/04), orienteres der om status og tidsplan for undersøgelsen vedrørende tilpasning af ældreboligkapaciteten til det reelle behov. På dette møde blev det besluttet, at ældreboligkapaciteten skal tilpasses det reelle behov med udgangspunkt i en kortsigtet og langsigtet løsningsstrategi.

 

Københavns Kommune har på nuværende tidspunkt anvisningsret til ca. 4.400 almene ældreboliger. Der har i en årrække været problemer med at få udlejet nogle af disse boliger, blandt andet som følge af det fortsatte fald i antallet af ældre i kommunen og en stor koncentration af ældreboliger i nogle lokalområder.

 

Borgerrepræsentationen har derfor godkendt, at Sundhedsforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i samarbejde med de almene boligorganisationer, som ejer ejendommene, belyser problemstillingen nærmere ved en konsulentundersøgelse, der finansieres af Samarbejdsorganet vedr. boliganvisning.

 

Sundhedsforvaltningen,  Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Økonomiforvaltningen og Bygge- og Teknikforvaltningen, udarbejdede i sommeren 2004 et kommissorium for konsulentundersøgelsen. Af kommissoriet fremgår det, at undersøgelsen forventes afsluttet indenfor tre måneder, når konsulentfirmaet er udpeget, og at en ny fællesindstilling forventes forelagt Borgerrepræsentationen ved udgangen af 2004.

 

Denne tidsplan er dog blevet forskudt af to grunde. For det første har Sundhedsforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen fundet det hensigtsmæssigt med en mere omfattende udbudsrunde end oprindeligt planlagt, hvor flere kvalificerede firmaer inddrages, før der indgås kontrakt. For det andet har forvaltningerne erfaret, at det kræver længere tid end forventet at sikre den demokratiske proces med bl.a. inddragelse af de relevante afdelingsbestyrelser i ældreboligbebyggelserne og ældrerådene.

 

Efter udbudsrunden i december 2004, er sbs København blevet udpeget til at udføre undersøgelsen, der skal give konstruktive og langsigtede forslag til, hvordan afgrænsede dele af ældreboligbebyggelserne kan omdannes til boliger til andre målgrupper, herunder til særligt udsatte grupper, der opfylder betingelserne for at bebo en ældrebolig. Derudover skal det belyses, i hvilket omfang der er behov for ommærkning til brug for ungdoms- og familieboliger.

 

Undersøgelsen sættes i gang medio januar 2005 og løber over tre måneder. Undersøgelsens resultater forelægges Borgerrepræsentationen i en ny fællesindstilling.

 

Som en del af løsningsstrategien vedtaget af Borgerrepræsentationen (BR 476/04),  har Sundhedsforvaltningen og Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i samarbejde med de almene boligorganisationer, peget på to ældreboligbebyggelser, som skal være omfattet af den hurtige udtagning til anden anvendelse. Ringergården og Tranehavegård er udpeget til dette, og et konkret forslag om hvilke blokke i henholdsvis Ringergården og Tranehavegård, der skal udtages til andre formål, forelægges Borgerrepræsentationen sammen med resultaterne af konsulentundersøgelsen.

< o:p> 

Forslaget om den hurtige udtagning til anden anvendelse af ældreboliger i Ringergården og Tranehavegård er drøftet med de involverede almene boligselskaber, FSBbolig (Ringergården) og KSB (Tranehavegård), der begge har udtrykt interesse  for at deltage på det foreliggende grundlag.


 


Til top