Mødedato: 01.02.2005, kl. 15:00

Redegørelse for kost og motion på recept (Sundheds- og Omsorgsudvalget)

Redegørelse for kost og motion på recept (Sundheds- og Omsorgsudvalget)

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 1. februar 2005

 

 


J.nr. ØU 53/2005

 

14. Redegørelse for kost og motion på recept (Sundheds- og Omsorgsudvalget)

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Sundhedsforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Omsorgsudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler

 

at  Motion og Kost på Recept kan tilbydes fitnesscentre, der opfylder de i indstillingens bilag 1 beskrevne punkter, og dertil selv afholder udgiften til diætist

 

at  den kommunale betaling til behandlingen er et fast beløb og at fitnesscentre kan opkræve en højere egenbetaling af patienten begrundet i højere omkostninger.

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 13. januar 2005

Der var afstemning om indstillingen:

 

 

FOR

IMOD

UNDLOD

Inger Marie Bruun-Vierø (B)

x

 

 

Tanwir Ahmad (B)

 

 

 

Jens Johansen (F)

x

 

 

Heinrich Metz (F)

x

 

 

Mona Heiberg (A)

x

 

 

Johannes Nymark (A)

x

 

 

Taner Yilmaz (A)

 

 

 

Bente Møller (Ø)

 

x

 

A. Ben Haddou (D)

x

 

 

Lise Helweg (V)

x

 

 

Carl Chr. Ebbesen (O)

x

 

 

 

Indstillingen blev godkendt under den forudsætning, at der er tale om autoriseret personale. 

 

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

"Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført".

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 1. februar 2005

Der blev begæret afstemning om indstillingen.

For stemte 9 medlemmer: A, B, D, F, O og V

Imod stemte 1 medlem: Ø

Indstillingen blev herefter anbefalet.

 

 

Behandling: Borgerrepræsentationen.

 

 

RESUME

Borgerrepræsentation behandlede den 22. april 2004 (BR 175/04) udformningen af motion og kost på recept, og besluttede at anmode Sundhedsforvaltningen om at forelægge en redegørelse over, hvilke initiativer der er truffet for at inddrage andre faggrupper og lade andre evt. fitnesscentre, byde ind på op gaven, bl.a. med henblik på at reducere udgifterne.

Sundhedsforvaltningen har haft kontakt til en fitness-kæde og forelagt denne de betingelser, som Sundhedsforvaltningen stiller til udbyder af Motion og kost på recept. Det tilbud som fitnesskæden i den forbindelse har givet, er ikke konkurrencedygtigt med det nuværende tilbud, idet det er ca. 40 % dyrere. Hertil kan der forventes en yderligere udgift, idet fitnesskæden selv skal afholde udgiften til diætisten.

Såfremt der fastholdes den samme kommunale betaling til behandlingen, kan fitnesskæden i stedet opkræve en højere egenbetaling, og det er således op til patienten at vælge, hvor denne ønsker at modtage behandlingen i Motion og kost på recept.

Der en imidlertid en række uafklarede punkter ved at inddrage andre faggrupper, idet en forudsætning for at henvise til et behandlingstilbud er, at stedet er godkendt af kommunen. Desuden skal behandlingsstedet have en patientskadeforsikring. Forsikringsudbyder har ikke givet svar på, om de ønsker at sælge deres patientskadeforsikring til fitnesskæden.

Sundhedsforvaltningen anbefaler derfor, at Motion og kost på recept kan tilbydes til udbydere, der kan leve op til de krav, der er gældende for de nuværende udbydere. se indstillingens bilag 1, såfremt det kommunale tilskud til behandlingen ikke øges, og fitnesscentret i stedet opkræver en højere egenbetaling fra patienterne. Til forskel fra bilag 1 skal mulige udbydere dog selv ansætte diætist, for ikke yderligere at fordyre udgiften for kommunen. Merudgiften for fitnesscentret vil i stedet blive dækket via en højere egenbetaling.


 


Til top