Søg

KAB-Huset

En af dette års i alt 7 nominerede bygninger til Bygningspræmiering er KAB-Huset. Læs projektteamets præsentation af byggeriet her.

Et hus med reference til de klassiske boligkarréer

KAB-Huset fremstår robust i røde Petersen tegl, der med sine håndmurede forbandttyper giver facaden spil og karakter, og er en reference til de klassiske københavnske boligkarréer, KAB har administreret siden 1930’erne – dog med et umiskendeligt moderne udtryk i murerarbejdet. 

KAB-Huset set fra Vigerslev Allé
Fotograf
Laura Stamer

Husets femkantede form åbner sig mod byen på alle sider og skaber udsyn mod Vesterbro, Sydhavn og Valby, samtidig med at huset fremstår uden bagsider.

Tag en pause i KAB-Husets grønne omgivelser 

SLA’s parklandskab omkring KAB-Huset inviterer naboer og forbipasserende til at gøre holdt i grønne omgivelser. Øverst på KAB Huset findes en grøn taghave, hvor besøgende og ansatte kan få en pause og nyde udsigten over banelegemet og København mod alle verdenshjørner. Landskabet henter karakter fra lokalområdets kreative miljøer og viderefører det eksisterende baneterræns rå omgivelser ved at skabe et robust og identitetsskabende naturdesign – fra gadeniveau til taghave.

Fotograf
Laura Stamer

En arbejdsplads med hjemlige elementer 

KAB-Huset er inspireret af de traditionelle elementer i hjemmet – stuen, trappen, haven, køkkenet – og anvender dem i kontorhuset.

Stueetagen er åben og luftig, den store reception er flankeret af loungemøbler og store planter med kantinen beliggende bagved i åben forlængelse. Det er, når du først er på vej op ad trappen, at følelsen ændrer sig. I atriet er næsten alt beklædt med træ, hvilket giver rummet en blød, 'hjemlig' følelse og tilføjer duft og tekstur, man normalt ikke forbinder med arbejdspladsen.

Trappen som mødested 

De slanke trapper zigzagger sig op på tværs af atriet og på hver etage mødes man af store fælles tekøkkener. Trappen er brugt som en reference fra klassiske beboelsesejendomme - stedet hvor du typisk møder din nabo.  

Den vestlige side af atriet er en væg af vinduer, bag hvilke de vigtigste mødelokaler – indrettet til at ligne rum i et hus – er placeret. De tre øverste etager rummer ca. 400 arbejdspladser, der gennemstrømmes af dagslys. De store vinduespartier sikrer udsigter over byen, ligesom det udefra giver et indblik i livet inde i bygningen.

KAB-Huset er prækvalificeret til DGNB-guld og certificeringen er i gang.  

Fakta

Bygherre

KAB

Projektteam

Totalrådgiver Henning Larsen Architects A/S, ingeniør NIRAS A/S og landskabsarkitekt SLA A/S.

Indretningsarkitekt og grafisk design, Henning Larsen Architects A/S.

Entreprenør 5e Byg A/S

Bygherrerådgiver Wissenberg A/S – Rådgivende Ingeniører

Fakta om byggeriet 

Adresse: Enghavevej 81, 2450 Kbh. SV

Bydel: Kongens Enghave

Kategori: A. Nybyggeri

Funktion: Hovedsæde for KAB