Søg

Filmlageret

En af dette års i alt 7 nominerede bygninger til Bygningspræmiering er Filmlageret. Læs projektteamets præsentation af byggeriet her.

Med renoveringen af Det Gamle Filmlager på Strandlodsvej 5 og opførelsen af en ny bygning på Strandlodsvej 3, har Spacon & X i samarbejde med Lennart Lajboschitz skabt arkitektoniske rammer, der tilbyder en anderledes måde at leve på og sætter eksempel for en anden måde at bygge på.

Fotograf
Spacon & X

En bygning hvor nyt og gammelt går hånd i hånd

Filmlageret er lavet ud fra en respektfuld og kreativt tilgang til det der er os givet. Formålet har, bogstaveligt talt, været at bygge bro mellem de to bygninger og skabe et samlet udtryk, hvor nyt og gammelt går hånd i hånd. Byggeriets samlede rumligheder og kvaliteter er fremkaldt med en lyst til at viderebringe de industrielle elementer og de skæve karakterer, fremfor at starte forfra. Ved at eksponere det der ellers skjules, og med en kærlighed til det historiske og uperfekte, har vi skabt et karakteristisk byggeri med smil på læben og glimt i øjet. 

På 2. sal i den gamle lagerbygning ligger det store fælleskøkken. I taget er der isat 4 store ovenlys og loftet er pudset med akustikpuds. Betonspærene er bevaret som gennemgående elementer og der er indbyggede hemse i både køkken og studieboliger.
Fotograf
Spacon & X

Indvendigt slanger fællesarealerne sig gennem byggeriets etager, over broen mellem det nye og det gamle og skaber adgang til diverse fællesrum, grønne terrasser og haver. Med en respekt for de eksisterende rammer er byggeriet skruet sammen for at sikre bedst optimering af plads, funktion, genanvendelse og egen karakter.

Fokus på fællesskabsfølelse og fællesområder 

Den stærke fællesskabsfølelse opnås ved at tænke de private boenheder mere kompakte, og i stedet fokusere på de områder som deles mellem beboere. Alle fællesområder etableres med sin egen rumlige identitet og personlighed, med fokus på at skabe forskelligartede indbydende rum, der inviterer til alsidig brug og personlig udfoldelse.

Farver og arkitektur skaber relationer 

Farveidentiteten er forskellig for hvert fællesrum og er inspireret af bygningens historie som også videreføres i vinduernes ydre rammer på de hvide facader. Således fortæller byggeriets ansigt en historie om de bagvedliggende funktioner og liv.

Filmlageret er et originalt eksempel på hvordan farver og stærke arkitektoniske karaktertræk kan bruges til at etablere en relation mellem nyt og gammelt, mellem beboere og bygning, mellem interiør og eksteriør, mellem dig og mig. 
 

I fællesrummet har vi lavet et solrigt læse/hangoutrum med et indbygget siddemøbel med gult betræk, gule vinduer og et rødt betongulv. I forlængelse af dette rum ligger et studierum med en stor fællesaltan ud mod Strandlodsvej.
Fotograf
Spacon & X

Fakta

Bygherre

Mitco Ejendomme

Projektteam

Arkitekt og Landskabsarkitekt: Spacon & X
Bygningskonstruktører: Tegnestuen Krabbe
Hovedentreprenør (Strandlodsvej 5) : Clausen og Elkjær

Ingeniør (Strandlodsvej 3): Kalmar byggerådgivning

Leverandør af fælleskøkkener: ST Skoleinventar
Facadepuds (Strandlodsvej 3: Sto Facadepuds

Fakta om byggeriet 

Adresse: Strandlodsvej 3 + 5, 2300 København

Bydel: Amager Øst

Kategori:
A. Nybyggeri (Strandlodsvej 3) og B. Omdannelse (Strandlodsvej 5)

Funktion: Bolig og publikumsorienteret serviceerhverv