Hjælp til veteraner

Er du veteran og har brug for støtte til at finde tilbage til hverdagen eller råd og vejledning om dine jobmuligheder?

I Københavns Kommune bor der knap 3.300 danskere, der har været udsendt til krig, kriser og katastrofer.

Langt de fleste kommer godt hjem, men enkelte får brug for ekstra støtte til at finde hjem til hverdagen. Uanset om du har været udsendt for nylig eller for år tilbage, findes der indsatser og organisationer, som kan vejlede og hjælpe dig, hvis du har behov for det.

Er du i tvivl om, hvad du skal arbejde med efter din militære karriere? Mangler du inspiration, råd og vejledning til at komme i gang med jobsøgningen? Har du særlige støttebehov, vi kan hjælpe dig med at navigere rundt i? Eller oplever du psykiske efterreaktioner fra din udsendelse?

Københavns Kommunes veterantovholder sidder klar til at hjælpe dig med at finde en indsats eller et tilbud, der svarer til dine behov.

Få en snak med vores veterantovholder

Ring 29 42 29 25 eller 23 65 62 74 - og få en snak med vores veterantovholder, så I sammen kan finde ud af, hvad du har brug for af hjælp.

Telefonen er åben alle hverdage fra kl. 8:00-15:30.

Akut brug for hjælp?

Du kan ringe til Forsvarets Veterancenter døgnet rundt på 72 81 97 00 

eller til veteranstøttens rådgivningstelefon på 80 60 80 30. Telefonen er døgnbemandet af andre veteraner, og der er ingen sagsbehandling. 

 

Hjælp til veteraner

Vis alle

Job og arbejdsmarked

Som tidligere udsendt kan det være svært at oversætte sine kompetencer til det civile arbejdsmarked.

I Københavns Kommune sidder vores veterantovholder klar til at hjælpe dig med råd og vejledning om dine jobmuligheder. Veterantovholderen har specialiseret viden på området og vil sørge for, at du får den information og indsats, der er relevant for dig.

Kontakt vores veterantovholder Judy på telefon 29 42 29 25.

Psykiske reaktioner efter udsendelsen

Som veteran er det ikke unormalt at opleve psykiske følgevirkninger efter en udsendelse. Traumer i forbindelse med udsendelse kan forårsage psykiske lidelser, såsom PTSD (posttraumatisk stress), depression eller angst.

Oplever du psykiske reaktioner efter din udsendelse, kan Københavns Kommunes veterantovholder også hjælpe dig med at finde hen til det tilbud, du har brug for.

Kontakt vores veterantovholder. Ring til:

Forsvaret har også tilknyttet psykologer, der kan hjælpe dig.

Du kan læse mere og kontakte forsvarets psykologer her.

Netværk for veteraner

At være veteran er noget særligt, og det kan være en god idé at få støtte og hjælp af andre, der kender til at være udsendt. Der findes flere netværk og organisationer, hvor du kan få støtte og møde andre veteraner.

Alkohol- og stofmisbrug

Du kan få hjælp til behandling af alle typer alkohol- eller stofproblemer.

Læs om dine muligheder i forhold til at ændre alkoholvaner eller ændre dit forbrug af stoffer.
 

Fysisk handicap

Som veteran kan du have pådraget dig forskellige grader af fysiske handicap. Du har i denne situation mulighed for støtte fra kommunen:  

Akut hjælp

Har du brug for én at tale med, uanset hvornår på døgnet det er, kan du kontakte Veterancentrets døgntelefon på 72 81 97 00.

Du kommer i kontakt med en medarbejder fra Veterancentret, der er uddannet i at vejlede og rådgive dig over telefon. Du kan vælge at ringe som anonym. Læs mere på Veterancentrets hjemmeside.

Du kan også ringe til veteranstøttens rådgivningstelefon på 80 60 80 30. Telefonen er døgnbemandet af andre veteraner, og der er ingen sagsbehandling. 

Håndbog om beskæftigelsesindsats for veteraner

Kontakt

Jobcenter København - Veteranindsatsen

Telefontider

Mandag

08:00 - 15:30

Tirsdag

08:00 - 15:30

Onsdag

08:00 - 15:30

Torsdag

08:00 - 15:30

Fredag

08:00 - 15:30